Dzisiaj jest: 19.4.2025, imieniny: Alfa, Leonii, Tytusa

UE serwuje nam robaki - choroby, pasożyty

Dodano: 2 lata temu Czytane: 124 Autor:
Redakcja poleca!

UE każe nam jeść robaki zamiast płodów rolnych i mięsa. Wszędzie powstają farmy hodowli i fabryki przetwórstwa robaków na mąkę która ma być dosypywana do prawie wszystkich wyrobów spożywczych.

UE serwuje nam robaki - choroby, pasożyty
UE nakazuje rządom państw finansowanie budowy farm hodowli robaków i fabryk przetwórstwa. Dostosowano prawo i aby umożliwić zmiany wprowadzane w pożywieniu a wszystko pod hasłem ratowania planety, a co z dobrem ludzi ?
W planach jest niszczenie rolnictwa, hodowli zwierząt i zastępowanie ich szkodliwymi wyrobami nie mającymi ze zdrowiem nic wspólnego.
Dopuszczono do spożycia dla ludzi to co do tej pory było uznawane za szkodliwe i obrzydliwe kontrole sanepidu po znalezieniu robactwa zamykały restauracje, gastronomię.Teraz mamy jeść świerszcze domowe, mącznika młynarka, czarnego chrząszcza ściółkowego zwanego pleśniakowcem lśniącym, szarańczę wędrowną.
Unia Europejska dopuściła stosowanie mąki z robaków w różnych produktach spożywczych, w tym chlebie, krakersach, paluszkach chlebowych, batonach zbożowych, herbatnikach, suchych produktach makaronowych nadziewanych i nienadziewanych, sosach, z roślin strączkowych i warzyw, w pizzy, produktach makaronowych, serwatce w proszku, substytutów mięsa, zup, a nawet napojów piwnopodobnych, wyrobów czekoladowych, przekąsek innych niż chipsy oraz w przetworach mięsnych, przeznaczonych dla ogółu społeczeństwa.
Sponsorowane są akcje promocyjne, zachwalanie spożycia na wzór akcji szczepimy się szczepionkami które nic nam nie dały oprócz szkodliwych skutków ubocznych i nagłych przypadków śmierci na całym świecie - o czym cisza trwa.
Teraz wciskane są nam robaki do spożycia a ukrywana ich szkodliwość. 

DUŻA SZKODLIWOŚĆ PLEŚNIAKOWCA LŚNIĄCEGO W HODOWLI DROBIU

Szkodliwość wynika nie tylko z tego, że chrząszcz ten zjada i zanieczyszcza mieszanki pasz drobiowych i niepokoi drób. Szkodnik jest nosicielem wielu groźnych chorób drobiu. W kurnikach, w których padły kurczęta porażone białaczką, ściółka roiła się od larw i chrząszczy pleśniakowca. Doświadczalnie udowodniono, że szkodnik roznosi wirusy z grupy Herpesvirus wywołujące chorobę Mareka i białaczki drobiu. Larwy i dorosłe pleśniakowce żerują na odchodach, w tym na odchodach chorych kurcząt i ptaków padłych z powodu białaczki. Zarażają się wtedy wirusem. Wraz ze wzrostem larw, stopień ich zakażenia wzrasta. Po przepoczwarczeniu, dorosłe pleśniakowce też są zdolne do przenoszenia wirusa białaczki, gdy są zjadane przez kurczęta. W ten sposób czynnik chorobotwórczy może być utrzymywany w kurniku przez dłuższy czas. Dotyczy to nie tylko wirusa z grupy Herpesvirus, lecz także innych mikroorganizmów chorobotwórczych jak Salmonella thompsoni, S. typhimurium, Escherichia coli, a także Bacillus, Micrococcus i Streptococcus, a także sprawców choroby Gumboro. Pleśniakowce są też żywicielami pośrednimi wielu pasożytów, np. są rezerwuarem oocyst kokcydiów (Eimeria sp.) i larw tasiemców Choanotaenia i Raillietina. Ponadto, w ciele larw kumuluje się rakotwórcza mykotoksyna F-2 wytwarzana przez grzyb Fusarium roseum.
Drób zakaża się patogenami podczas zjadania zainfekowanych larw lub osobników dorosłych. Owady zakażone niektórymi patogenami mogą przez dłuższy czas stanowić źródło infekcji. W ciągu pierwszych 10 dni życia brojler kurzy może zjeść nawet 450 larw, a indyk zjada około 200 larw, nawet przy stałej obecności karmy w karmnikach. Ptaki, które żywią się larwami i osobnikami dorosłymi szkodnika, zwykle mają słabe przyrosty masy ciała. Obserwuje się często zwiększoną ich śmiertelność.
- na podst art. prof. St. Ignatowicza.

TO OBRZYDLIWE! UE zmusi nas do... JEDZENIA ROBAKÓW?

https://aatube.pl/movie/618/powod,-dla-ktorego-elita-chce,-abysmy-jedli-robaki-

https://aatube.pl/movie/616/bedziemy-jesc-robaki-dziki-trener

https://agroprofil.pl/wiadomosci/maka-ze-swierszczy-trafi-do-europejskich-produktow-spozywczych-jest-decyzja-ke/

https://zielona.interia.pl/polityka-klimatyczna/swiat/news-unia-europejska-zatwierdzila-do-sprzedazy-dwa-nowe-jadalne-i,nId,6582871
Źródło: własne
Polecane
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.
Ogłoszenia udostępniamy w grupach FB